Moduli ECDL

Da lahko kandidat pridobi ECDL spričevalo mora uspešno opraviti izpite za naslednjih sedem modulov:
 1. Osnovni koncepti informacijske tehnologije
 2. Uporaba računalnika in upravljanje z datotekami
 3. Urejanje in obdelava besedil
 4. Preglednice
 5. Podatkovne baze
 6. Predstavitve
 7. Informacije in komunikacije

Kandidat lahko pridobi tudi ECDL Start spričevalo. V tem primeru mora opraviti vsaj štiri poljubne module od sedmih. Kasneje ima možnost nadgraditi ECDL Start spričevalo v polno spričevalo, tako, da opravi še ostale manjkajoče module.

Kratek opis posameznih modulov:
 1. Osnovni koncepti informacijske tehnologije (IT) Zgradba osebnega računalnika, osnovni koncepti informacijske tehnologije kot so pomnilniški mediji, kontekst računalniških aplikacij v družbi, uporaba informacijskih omrežij ipd. Uporaba IT v vsakdanjem življenju, zakonski predpisi uporabe računalnikov in opreme, vpliv računalnikov in opreme na naše zdravje.
 2. Uporaba računalnika in upravljanje z datotekami Upravljanje in organiziranje datotek in map (kopiranje, premikanje in brisanje, iskanje, tiskanje). Manipuliranje z okni in namiznimi ikonami.
 3. Urejanje in obdelava besedil Kreiranje, oblikovanje in izdelava tekstnega dokumenta tako, da je izdelek uporaben za distribucijo. Uporaba in oblikovanje tabel, slik in clipartov v dokumentu. Spajanje dokumentov.
 4. Preglednice Oblikovanje in uporaba preglednic. Izvrševanje standardnih matematičnih in logičnih operacij z uporabo osnovnih formul in funkcij. Vstavljanje objektov, izdelava grafikonov in diagramov.
 5. Podatkovne baze Načrtovanje preproste podatkovne baze. Delo z orodji za poizvedbe, izbor in razvrščanje informacij v obstoječi bazi. Izdelava in spreminjanje poročil.
 6. Predstavitve Izdelava, oblikovanje in priprava predstavitve za različne ciljne skupine in situacije. Nadgrajevanje osnovne predstavitve z grafikoni in diagrami ter uporaba različne vizualnih in zvočnih efektov.
 7. Informacija in komunikacija Brskanje po Internetu, delo z iskalniki. Uporaba osnovnih ukazov (shranjevanje strani, tiskanje strani itd.). Uporaba elektronske pošte (pošiljanje in sprejemanje sporočil, dodajanje prilog). Organiziranje in upravljanje map v programu za elektronsko pošto.

Podroben opis ECDL učnega načrta različice 5.0 si lahko prenesete na svoj računalnik v obliki PDF datoteke (710 KB). Program za ogled PDF datotek, Adobe Reader si lahko brezplačno prenesete tukaj.

Učni načrt za ECDL CAD (angleška različica 1.5), pa si lahko v obliki PDF ogledate tukaj.


Vse pravice pridržane © 2010, VLS Computers
tory burch outlet cheap tory burch nfl iphone 4 case cheap ghd straighteners uk tory burch outlet online cheap ghd straighteners cheap ghd cheap tory burch buy ghd nz online