Arhiv OCR dokumentov

Ko fascikli niso več potrebni ...

Program za vodenje arhiva OCR dokumentov je bila izdelan v sodelovanju s podjetjem Cetis d.d. Celje. Celoten sklop je sestavljen iz programa za prepoznavanje zapisov, windows aplikacije za prikaz podatkov z dokumenti in windows servisa za zajemanje datotek z metapodatki in slikami ter shranjevanjem v podatkovno bazo.

Izdelan je prikaz OCR dokumentov (programi za prepoznavanje zapisa) in prikazovanje originalnih dokumentov na osnovi iskalnih kriterijev. En OCR dokument, ki se shranjuje v SQL bazo predstavlja .XML datoteka, ki vsebuje meta podatke in originalno sliko dokumenta. Meta podatki so iz skenirane slike dokumenta izluščeni vsebinski podatki o dokumentu.

Stranka pošlje na CETIS dokumente v papirnati obliki. Na Cetis-u te dokumente skenirajo in z OCR programsko opremo analizirajo ter izluščijo potrebne meta podatke. Rezultat te analize je .xml datoteka, ki jo program odloži na poseben direktorij preko FTP povezave (program za prenos datotek med sistemi na Internetu).

S programom Dokumenti lahko dokumente iz podatkovne baze preko iskalnih kriterijev poiščemo,  pregledujemo (filtriranje, grupiranje in sortiranje) in na željo izpisujemo. Sami dokumenti se pregledujejo z Windows Picture and Fax Viewer-jem.Vse pravice pridržane © 2010, VLS Computers
tory burch outlet cheap tory burch nfl iphone 4 case cheap ghd straighteners uk tory burch outlet online cheap ghd straighteners cheap ghd cheap tory burch buy ghd nz online