Poslovna poročila

Poslovna Poročila (PP) je aplikacija, ki omogoča kreiranje, oblikovanje in prikaz poročil, ki si jih lahko sami poljubno sestavimo v Excelu. PP so v osnovi namenjena pregledu poslovanja v avtomobilski prodajni mreži in primerjavi poslovnih rezultatov med koncesionarji. Poleg tega nam omogoča tudi kontrolo knjiženih računovodskih podatkov.

Podatke na osnovi katerih so prikazana poročila v realnem času dobimo iz podatkovne baze, ki je v ozadju. Podatke v bazo uvozimo v obliki TXT datoteke, kar nam omogoča, da lahko prenesemo podatke iz poljubnega računovodskega sistema, ki omogoča izvoz podatkov v TXT obliko.

Aplikacija je sestavljena iz dveh programov:

  • Access Poročila: V tej aplikaciji uvažamo podatke, ki jih bomo prikazali v poročilih, urejamo šifrante kontov, stroškovnih mest, itd. Če nimamo podatkov, ali pa nam naš računovodski sistem ne omogoča izvoza le teh, lahko te podatke v tej aplikaciji vnesemo tudi ročno preko vnosnih mask.
  • Excel Poročila: V tej aplikaciji pripravimo / oblikujemo in prikažemo poročila na osnovi podatkov iz Access Poročila.

Kaj potrebujemo, da si lahko sami pripravimo poročila?

  • Microsoft Excel 2000 ali novejši.
  • Microsoft Access XP Runtime (se po potrebi namesti samodejno ob namestitvi aplikacije).
  • Šifranti, ki so osnova za parametriranje poročil (Kontni plan, Stroškovna mesta, Neračunovodki podatki, Koncesionarji).

Postopek priprave poslovnih poročil

  1. Uvoz potrebnih šifrantov in računovodskih podatkov (ki jih bomo prikazali v poročilih) v bazo.
  2. Kreiranje in oblikovanje posameznega poročila.
  3. Parametriranje posameznega poročila, kjer vpišemo kako se naj izračuna vsaka posamezna celica v posameznem poročilu. Parametri so lahko Konto, Stroškovno mesto, znesek, ki ga želimo prikazati (Bruto/Saldo), Časovno obdobje, Koncesionar itd.
  4. Po potrebi izvoz poročil v statično obliko, kjer ostane stanje ob zadnjem preračunu vseh poročil v zvezku.

Predstavitev programa

Če vas zanima kako deluje program nas kontaktirajte in vam ga bomo predstavili v živo pri vas in vam predstavili vse možnosti, ki so vam na voljo.Vse pravice pridržane © 2010, VLS Computers
tory burch outlet cheap tory burch nfl iphone 4 case cheap ghd straighteners uk tory burch outlet online cheap ghd straighteners cheap ghd cheap tory burch buy ghd nz online